top of page
Raadhuisstraat 6.jpg

KANTOOR PAND

RAADHUISSTRAAT 6

Het hoofdkantoor van de Ouborg Group, waaronder Ouborg Vastgoed, is gevestigd in het prachtige gerenoveerde rijksmonument het Raadhuis (’t Raedthuys) anno 1792. Gelegen midden in de historische kern van de Bredase wijk Ginneken.

Het statige gebouw is ontworpen door de Bredase architect Herman Huysers, die ook verantwoordelijk was voor de Antoniuskathedraal in Breda. Kenmerkend voor het buitenaanzicht zijn de symmetrische trappen en een indrukwekkende monumentale deur tussen twee Korinthische zuilen.

Het pand heeft ruim 2 eeuwen gediend als raadhuis voor verschillende gemeenten. Daarnaast bood het onderdak aan andere overheidsdienaren, zoals de hulpveldwachter. Later was er een café en een “huis van arrest” gevestigd. Achter het pand bevinden zich nog enkele authentieke gevangeniscellen. Van 1811 tot 1878 zetelde op de bovenetage het kantongerecht van Ginneken.

Ouborg Monumenten Vastgoed verwierf het Raadhuis in 2004. In zijn huidige, gerestaureerde staat heeft het monument de voorname uitstraling van weleer.

BEKIJK FOTO'S

bottom of page