top of page
dy7ipe75t46y0tpb7a8trektyjiwrvv7.jpg

ONDERNEMEN ZIT IN ONZE GENEN

Het boek 'ondernemen zit in onze genen, familiekroniek van het geslacht Ouborg' gepresenteerd in het sfeervolle, monumentale hoofdkantoor van de Ouborggroup in Breda. Het boek is geschreven door historicus drs. Cees Willemsen.

 

'Ondernemen is Entertainen' is het motto waarmee Aad Ouborg al 36 jaar onderneemt.

 

Aad Ouborg is als ondernemer bekend geworden met de merken BaByliss en Princess. Momenteel legt hij zich als adviseur van drie van zijn kinderen toe op de wereldwijde uitbouw van de merken Bourgini, Princess Traveller en Princess Sportsgear. Daarnaast blijft hij ondernemen met de andere bedrijven uit de Ouborg Group.

 

Samenvatting

In het boek wordt de geschiedenis van het geslacht Ouborg en Vriens gevolgd vanaf 1640. Deze kroniek wil de jongste generaties Ouborg herinneren aan de vaak wonderlijke wegen die hun (voor)ouders volhardend hebben afgelegd.

 

In 'Ondernemen zit in onze genen' volgen we de geschiedenis van het geslacht Ouborg waarvan Pierre Aubourg, de stamvader van de Nederlandse Ouborgs, rond 1640 als Hugenoot vanuit het Normandische Rouen naar Nederland vluchtte. Deels volgen we ook de stamboom van de Vriensen, die generaties lang afkomstig waren uit het West-Brabantse Dinteloord voordat ze zich tijdens de belle époque in Breda vestigden. Deze kroniek wil allereerst de jongste generaties Ouborg herinneren aan de vaak wonderlijke wegen die hun voorrouders vastberaden en volhardend hebben afgelegd.

 

Als scharnierpunt in beide familiegeschiedenissen fungeren de markante grootvaders van Aad Ouborg (1959): enerzijds de jong gestorven professor en fabrieksdirecteur Adriaan Cornelis Ouborg (1900-1940), anderzijds de dynamische Bredase ondernemer Leendert Vriens (1906-1975). Hun zakelijk DNA, dat getuigde van lef, creativiteit, orginaliteit en arbeidsethos, wijst onmiskenbaar vooruit naar de zakelijke successen van hun nageslacht.

bottom of page