top of page
e5643993f3fe172ef7692a165e983f13.png

'Ondernemen is entertainen'. Dat is de lijfspreuk van Aad Ouborg die als een rode draad loopt door zijn unieke manier van zakendoen. Met een uitgekiende, nooit gekopieerde emotie- en detailmarketingstrategie, gecombineerd met veel show, glitter en glamour, nam hij het op tegen de reuzen in de branche en slaagde Ouborg erin zijn merken groot te maken - van Breda tot Hong Kong.

 

De vindingrijke ondernemer, die al jaren de aandacht trekt met spectaculaire evenementen en bijzondere marketing, heeft keer op keer bedankt voor de medewerking aan een boek. In 2011, na de verkoop van BaByliss en Princess Household Appliances en 29 jaar ondernemen, vond hij de tijd rijp om zijn 'geheimen' te delen.

 

Het boek belicht, naast zijn unieke marketingstrategie, de persoon Aad Ouborg vanuit vele invalshoeken. Het biedt een onthullende kijk achter de schermen met onder andere inside information van familieleden, vrienden, zakenpartners én natuurlijk van zijn naaste medewerkers.

 

Samenvatting

Ouborg deed zijn eerste kunstje met de haarproducten van zijn eerste bedrijf BaByliss. Zonder marketingbudget, maar mét flair en charme wist hij begin jaren tachtig Patricia Paay te strikken om zijn krultangen aan te prijzen. Het mes sneed aan twee kanten: zowel Paay als Ouborg profiteerden van de free publicity die deze samenwerking opleverde. Al snel sloten stijliconen als de Dolly Dots, Linda de Mol, René Froger, Cas Spijkers en Inge de Bruijn zich bij de familie aan. Met Princess, zijn eigen bedrijf in huishoudapparatuur, deed de inventieve entrepreneur het nog eens dunnetjes over. Met een keur aan artiesten, topsporters en gelauwerde koks, ging het Princess-circus de wereld rond en maakte het effectief tamtam met originele acties en opzienbarende evenementen.

 

‘Wij adverteren niet. Er wórdt over ons geschreven’, is een gevleugelde uitspraak van de oprichter. De glitter-, glamour- en showmarketing groeide uit tot hét bedrijfsconcept, ofwel: Ondernemen is entertainen. Deze eigengereide marketingstrategie, met elementen als emotie en detailmarketing, wortelde zich in de haarvaten van het bedrijf en openbaarde zich tot in de kleinste details. Maar het geheim moet vooral worden gezocht in de persoon van Aad Ouborg zelf, die graag hard werkend maar feestend door het leven gaat en zijn familie, vrienden en relaties daarin laat delen. Dit boek biedt een unieke kijk achter de schermen van zijn bedrijven onder de Ouborg Group B.V. BaByliss, Princess etc. Ook belicht 'Ondernemen is entertainen' de drijfveren en de opmerkelijke carrière van Aad Ouborg aan de hand van persoonlijke verhalen van medewerkers, familieleden, vrienden, Princess-ambassadeurs en andere bekende Nederlanders en wereldsterren.

Ondernemen is entertainen

bottom of page